Sevgidoji: Bal ile yumuşacık saçlar

Bal ile yumuşacık saçlar

   Tabi ki doğal yöntemler bir numaralı kurtarıcım.Günümüzde saçlarını hiç boyamamış bayan sayısı ço k az. Tabi ki bakım demek sadece renk değişimi veya şekil değişimi demek değildir.Saçlarımızın, beslenmeye onarılmaya da ihtiyacı vardır  Boya,fön,saça kullanılan sprey,jöle gibi ürünlerden dolayı saçlarınız sertleşir.Sürekli işlem gören saç zamanla yıpranır ve kurur.
 Peki ya sert saç nasıl yumuşar?
  • Öncelikle doğru şampuanı kullandığınızdan emin olun.Şampuan seçimi yaparken şampuan nemlendirme özelliği olmasına dikkat edin.
  • Günlük olarak kullandığınız bir kremi varsa bu kremi besleyici ve nemlendirici özelliği olmasına dikkat edin. Kremi dipten uçlara sürdükten sonra geniş dişli bir tarakla tarayın.
  • Haftada 1 kez derinlemesine nemlendiren bir saç bakım ürününü kullanabilir veya badem yağı, zeytinyağı gibi doğal yağlarla bakım yapabilirsiniz. Doğal bakım için zeytinyağını parmak uçlarınızla saç derinize masaj yaparak sürün, saç dipleri ve uçlarına da sürdükten sonra yarım saat bekletip şampuanla yıkayabilirsiniz.
  • Fön makinesi, saç kurutma makinesi, saç düzleştirici gibi ürünler saçları kurutarak sertleşmesine yol açar. Bu cihazları olabildiğince az kullanmaya çalışın ve zamanınız varsa havluyla fazla suyu alıp doğal kurumaya bırakın.

Saçlarınızın çok sert ve kuru olmasından şikayetçiyseniz evde uygulayabileceğiniz bal maskesi tam size göre.

HAZIRLANIŞI:

1 yemek kaşığı balı biraz kıvam vermek için 2 yemek kaşığı zeytinyağıyla karıştırdıktan sonra saçınıza ve saç derinize sürün. Yaklaşık 30 dakika beklettikten sonra hafif bir şampuanla saçlarınızı yıkayın. Saçlarınız çok kuruysa veya çok kırılıyorsa bu uygulamayı haftada 2 kez yapabilirsiniz. Balla yapabileceğiniz bir diğer saç maskesi de süt, bal maskesidir. 1 yemek kaşığı balı yarım bardak süte ekleyin ve iyice karıştırın. Karışımı saçınıza ve saç derinize masaj yaparak sürdükten sonra 15 dakika bekletin ve şampuanla temizleyin.


    Size basit evde yapabileceğiniz bir tarif bıraktım. Saçlarınıza iyi bakın.HOŞKALIN :)

Bu yazıyı paylaşabilirsiniz:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Değerli misafirlerim yazılarımı paylaşarak daha fazla kişinin okumasını sağlayabilirsiniz.Yazdığım konular hakkında düşüncelerinizi lütfen yorum kısmında paylaşınız.
Sevgidojiyle kalın

Öne Çıkan Yayın

DefiLand

 🚨🚨🚨YATIRIM TAVSİTESİ DEĞİLDİR 🚨🚨🚨 İlk zamandan beri takip ettiğim ve elimde tuttuğum Defi Land oyun projesi hakkında şimdiye kadar ne...

SON YORUMLAR