Sevgidoji: Zeytin yağı en doğal maske

Zeytin yağı en doğal maske


    Yarım su bardağı sızma zeytinyağını bir kaba koyup yaklaşık 20 dakika orta ateşte ısıtın. Buradaki amaç zeytinyağını ılıtmak. Fazla ateşte tutmayın çünkü yağı yakabilirsiniz. Ilıdığı zaman ocaktan alın. Zeytinyağı ısınırken etrafa ve kıyafetlerinize yağ bulaşmaması için bir havlu alın ve zeytinyağı ile saç bakımı yapacağınız bölgeyi hazırlayın.



Ilık zeytinyağını ocaktan alın. Parmak uçlarını yağa batırarak saç ve saç diplerine hafifçe masaj yapmaya başlayın. Kafa deriniz kuruysa zeytinyağıyla ovabilirsiniz. Eğer yağlı saçlara sahipseniz saç diplerinden bir kaç santim yukarıdan masaja başlayabilirsiniz.

Saçlarınızı zeytinyağı ile iyice ovaladıktan sonra boneyi takın. Yarım saat boyunca zeytinyağının kafa derinize, saç tellerine ve saç diplerine iyice nüfuz etmesini bekleyin.

Yarım saat bekledikten sonra saçlarınızı hafif bir şampuan ile yıkayıp bol su ile durulayın. Kafa derinizin de zeytinyağından iyice temizlenmesi gerekmektedir.

Zeytinyağı ile saç bakımı işte bu kadar kolay. Bu uygulamayı ayda 1-2 defa yapabilir ve sağlıklı, parlak ve hacimli saçlara kavuşabilirsiniz. Ayrıca bu zeytinyağı kürü saçları her zamankinden daha yumuşak ve kolay taranır yapacaktır.

Zeytinyağı ile saç bakımı size pek davetkâr gelmiyorsa başka doğal yağları kullanarak da sağlıklı saçlar elde edebilirsiniz. Ya da zeytinyağının kokusunu azaltmak için aromaterapi yağları, hindistancevizi yağı, susam yağı, jojoba yağı gibi hoş kokulu yağlarla zeytinyağını karıştırabilirsiniz.
evyapimi_sacmaskeleri alintidir
Bu yazıyı paylaşabilirsiniz:

1 yorum:

  1. Rahmetli annem de zeytinyağ ile saçına maske yapardı, birkaç kez ben de yaptım ama durulaması zor olmuştu, yağlı tabii...:)))en doğal ürün, emeğine sağlık:)

    YanıtlaSil

Değerli misafirlerim yazılarımı paylaşarak daha fazla kişinin okumasını sağlayabilirsiniz.Yazdığım konular hakkında düşüncelerinizi lütfen yorum kısmında paylaşınız.
Sevgidojiyle kalın

Öne Çıkan Yayın

DefiLand

 🚨🚨🚨YATIRIM TAVSİTESİ DEĞİLDİR 🚨🚨🚨 İlk zamandan beri takip ettiğim ve elimde tuttuğum Defi Land oyun projesi hakkında şimdiye kadar ne...

SON YORUMLAR