Sevgidoji: Güneş Lekeleri için maske yapımı

Güneş Lekeleri için maske yapımı

Güneş lekeleri nasıl geçer diyenlere doğal maske:

Güneş lekeleri dediğimiz gibi yüzünüze herhangi bir koruyucu sürmeden uzun süre güneş ışınlarına maruz kaldığınız için çıkmaktadır. Lekeler ile güneş ışınlarının ne alakası var derseniz o da şu sebeptendir. Şöyle ki siz cildinize herhangi bir koruyucu sürmediğiniz için cildiniz kendini korumak için normalden biraz fazla miktarda melanin salgılamaktadır. İşte cildinizde oluşan o lekelerin sebebi.. fazla salgılanmasından dolayı biriken melanindir.
Güneş Lekeleri İçin Bitkisel Maskeler

Maydanoz Maskesi



Malzemeler: Yarım demet maydanoz, 1 yemek kaşığı yoğurt, 1 dilim limon
Yapılışı: Maydanozu blendırla iyice parçalayın ve üzerine yoğurt ile limonun suyunu ekleyin. Malzemeleri iyice karıştırdıktan sonra cildinize ovalama yöntemiyle sürün ve bu şekilde 45 dakika bekleyin. 3 günde 1 uygulamanız gereken bu maskede bulunan limondaki asit sayesinde lekeleriniz geçecektir.

Karbonatlı Maske



Malzemeler: 1 çorba kaşığı yoğurt, yarım tatlı kaşığı karbonat
Hazırlanışı: Yoğurda karbonatı dökün ve iyice karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı lekelerin üzerine sürün ve 10 dakika bekleyin. 10 dakika sonra bol su ile cildinizi yıkayın. Hazırlamış olduğunuz maskeyi haftada 1 kere uygulamanız yeterli olacaktır. Karbonat sayesinde lekelerinizin renginde açılma olduğunu göreceksiniz.
Bu yazıyı paylaşabilirsiniz:

3 yorum:

  1. Güneş lekeleri için bir çok yöntem kullandım.Hafifler gibi rengi lakin güneşe çıktığımda tekrar koyulaşıyor.Beyaz tenli olunca güneş lekesi eksik olmuyor.
    Bu maske tariflerini de uygulamaya çalışacağım.Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. heeey saooool yazın lazım oluur not aldıııım :)

    YanıtlaSil

Değerli misafirlerim yazılarımı paylaşarak daha fazla kişinin okumasını sağlayabilirsiniz.Yazdığım konular hakkında düşüncelerinizi lütfen yorum kısmında paylaşınız.
Sevgidojiyle kalın

Öne Çıkan Yayın

DefiLand

 🚨🚨🚨YATIRIM TAVSİTESİ DEĞİLDİR 🚨🚨🚨 İlk zamandan beri takip ettiğim ve elimde tuttuğum Defi Land oyun projesi hakkında şimdiye kadar ne...

SON YORUMLAR