Sevgidoji: Tüm Saç Tipleri için Saç Uzatma Yöntemi

Tüm Saç Tipleri için Saç Uzatma Yöntemi

    Sinameki Maskesi, Sinameki doğal bir antibiyotik ve antioksidan içerdiği için, dilerseniz çayını, dilerseniz de maskesini hazırlayarak cildinize faydalı bir hale getirebilirsiniz. Sinameki maskesi özellikle saçlara canlılık ve parlaklık kazandırmak için ve saç diplerini derinlemesine temizleyerek, saç derisinin nefes almasını sağlar. Bunun neticesinde de saç kökleri güçlenir. Sinameki maskesi, saçlara uygulandığı andan itibaren saç uçlarında oluşan kırıklıkları da onarır. Saçlar için mucizevi bir bitki olan sinameki saçların dökülmesine neden olan mikrop ve bakterileri de içeriğinde antibiyotik etkisi sayesinde tedavi ederek saçlara hacim kazandırır. Özellikle saçlarının çok uzun zaman uzadığından şikayetçi olan kişiler haftada iki kere sinameki maskesi uyguladıkları zaman, kısa sürede saçlarda daha güçlü ve hacimli uzadıklarını göreceklerdir. Sinameki maskesini ayda iki kere uygulamak ise, saçların daha parlak ve canlı olmasını sağlar.


Sinameki Maskesi Hazırlanışı:
2 damla çam terebentin yağı
1 çay kaşığı tatlı badem yağı
50 gram sinameki otu
1 adet Bemiks ampül
1 adet Bepanthen ampül
1 adet enin ampül
1 çay kaşığı zeytinyağı
1 çay bardağı su
Bir çay bardağı suyun içine bir tutam (50 gram kadar) su ekleyerek, kaynamak üzere ocağın üzerine alın,daha sonra suyunu süzerek ılık olana kadar bekleyin. Daha sonra içini badem yağı ile zenginleştirerek daha parlak bir görünüme sahip olmasını sağlayabilirsiniz. Daha sonra zeytinyağını, çam terebentin yağını, bepanthen ampül, bemiks ampül ve enin ampül ekleyerek sinameki maskesine B vitamini ekleyin. Daha sonra bu karışımı bir kaba boşaltın ve temiz olan kuru saça bir fırça yardımı ile saç diplerine gelecek şekilde sürün. Yaklaşık olarak 1 saat kadar saçlarda bekletildikten sonra ılık su ile temizleyin. Bekleme süresinde saçı havlu ile veya etkisini saç diplerine kadar etki etmesi için, saçları streç film ile sarın. Bu uygulamayı haftada iki kere uygulamak yeterli olacaktır. Bitkiye bütün aktarlardan ulaşabilirsiniz. Gerçekten etkili bir bitki.Kullanmanızı önemle tavsiye diyorum.

Sinameki Otu Hakkında
Sinameki otu'na sinameki bitkisi de denilir. Sinamekinin faydaları ve yararları çeşitlidir. Sinameki bitkisi, baklagillerden sıcak bölgelerde yetişen birçok çeşidi bulunan bir bitki ve bu bitkinin bazı çeşitleri acıdır. Sinameki kelimesinin asıl orijinal şekli "Senaü Mekkı'dir. Bu bitkinin Mekke'de; yetişen türü pek meşhur olduğu için Mekke Senası anlamına gelen bu kelime, halk dilinde Sinameki olarak kullanılmıştır. Diğer türlerinden üstün, olması sebebiyle tabipler Mekke Senasını tercih ederler. En büyük özelliği müshil olarak kullanılmasıdır. Sinameki, yan etkisi yok denecek kadar az olan faydalı bir ilaçtır. Yaş olarak veya kurutulup öğütüldükten sonra toz halinde kullanılır. Sinameki‘nin faydaları ve yararları; Sinameki yaprakları, mide ve bağırsakları yumuşatıcı ve ishal edici özelliğe sahiptir. Az miktarda alınırsa yumuşatır, eğer çok miktarda alınırsa ishal eder. Hindistan'da Mısır'da ve Arabistan'da yetişir. En iyisi Mekke'de yetişenidir ışte bu sebeple adına "Senaü Mekki" denilmiştir. Kurumuş yaprakları dövülüp toz haline getirildikten sonra acılığını gidermek için Tatlı bir madde ağızdan alınır veya kaynatılarak suyu içilir yahut lavman yapılarak makattan verilir.

Eğer çok kaynatılacak olursa Kalbi kuvvetlendirir, işte bu en önemli nedendir. Karasevda denilen hastalıktan meydana gelen evham ve vesveseye karşı faydalıdır. Soğuk ve sıcaktan dolayı ciltte meydana gelen çatlaklara karşı iyi gelir. Kasları, adaleleri açar. nSaçların çıkmasını sağlar, vücuttaki bitlere karşı faydalıdır. Devamlı baş ağrısına, uyuza, kaşıntıya, sivilcelere ve sar'a hastalığına karşı faydalıdır.Kaynatılmış suyunu içmek, toz halinde olarak içmekten daha iyidir.Bir defada toz halinde olanından üç dirheme 96 gram) kadar; kaynatılmış ' olandan ise beş dirheme (16 gram) kadar içilebilir.Eğer sinameki ile beraber menekşe çiçeği ve çekirdeği çıkarılmış kızıl üzüm kaynatılırsa daha faydalı olur. Sinameki ve şahtere otu vücuttaki yakıcı sıvıları yumuşatıp inceltir.Sinameki, tereyağı ve bal ile karıştırıldıktan sonra kullanılırsa, sade olarak kullanılmasından daha iyi olur. Zira yağ ve bal sinamekiyi ıslah eder ve 1 sinamekinin ishal edici özelliğini de artırır.Sinameki hafif ishal yapar faydasının; çok olduğu içindir ki tabipler onu her çeşit ilacın terkibine katarlar. Mesela ' sıvı müshillere, haplara, dövülerek veya pişirilerek yapılan ilaçlara ve macunlara katarlar, çünkü sinameki normal şekilde ishal yapar.Safrayı ve balgamı söktürür, mafsalların en uç kısımlarına kadar sirayet eder. Mafsal ağrılarına ve evhama karşı iyi gelir. Sinameki'nin şeker ve bademyağı ile karıştırılıp kaynatılması, sonra içilmesi en iyi kullanma şeklidir. Adale kasılmasına, saç dökülmesine, bitlenmeye, kaşıntı, uyuz ve Sivilce gibi hastalıklara, el ve ayaklardaki çatlaklara karşı gaye iyi gelmektedir.Sinameki zeytinyağı ile kaynatılıp içilecek olursa, vücutta olgunlaşmamış olan maddeleri süratlice dışarı atar. Sırt ve kalça ağrılarına karşı da faydalıdır.
Bu yazıyı paylaşabilirsiniz:

4 yorum:

  1. ayy annemleeer sinameki derleeer mızmız yavaş beceriksiz insanlar içiiin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet bende o anlama geldiğini duymuştum ,çok garip geliyor kulağa alışık olmadığımdan dolayı galiba :)

      Sil
  2. Yanıtlar
    1. Umarım faydasını görürsünüz sağlıcakla kalın

      Sil

Değerli misafirlerim yazılarımı paylaşarak daha fazla kişinin okumasını sağlayabilirsiniz.Yazdığım konular hakkında düşüncelerinizi lütfen yorum kısmında paylaşınız.
Sevgidojiyle kalın

Öne Çıkan Yayın

DefiLand

 🚨🚨🚨YATIRIM TAVSİTESİ DEĞİLDİR 🚨🚨🚨 İlk zamandan beri takip ettiğim ve elimde tuttuğum Defi Land oyun projesi hakkında şimdiye kadar ne...

SON YORUMLAR