Sevgidoji: Turp maskesi nasıl yapılır?

Turp maskesi nasıl yapılır?

    Saçlarınız cansız, yıpranmış ve kısalmış durumda mı? Peki saçlarınızı haftada 2 cm uzatabileceğiniz ve saçlarınızın kuvvetleneceği bir formül biliyoruz desek? Bir çok bayanın deneyip yararlarını aldığı formül şöyle kızlar :


Hazırlanışı:
Manavdan fazla iri olmayan bir tane turp alıyoruz.

Turbu rendeliyoruz 4 bardak suyla birlikte tenceremize koyuyoruz
.
Kaynamaya bırakıyoruz yaklaşık 20 dakika kaynadıktan sonra ocağımızı kapatıyoruz.

Turpların posasını süzüyoruz ve suyu soğuması için bir kaba koyuyoruz.

Turp suyumuz soğuduktan sonra kullanacağımız kadar kısımını ayırıp içine bir yumurta sarısı ve bir tatlı kaşığı zeytinyağı koyuyoruz. 

(Kalanını daha sonra kullanmak için bir kavanoza koyabilirsiniz ömrü yaklaşık 3 gündür)

Saçımıza karışımı masajla yediriyoruz.

Ardından streç film ile sardığımız saçımızı 1 vaktiniz varsa 2 saat sarılı şekilde bekletiyoruz.

Daha sonra ılık hatta soğuğa yakın suyla saçlarımızı durulayıp şampuan ve kremimizi sürüyoruz.

Turp suyunun cilde faydalarından bazıları şunlardır:

  • Turp suyu sivilceleri iz bırakmadan yok etmeye yardımcı olur. Bunun için turp suyunu darı unu ile karıştırın. Bu karışımı uygun süre beklettikten sonra iltihaplı sivilcelerinize uygulayın. Cildinizdeki iyileşmeyi göreceksiniz.
  • Turp suyu birçoğumuzun baş belası olan siyah lekeleri yok etmek için de birebirdir. Turpun tohumunu veya kendisini uygun miktar kükürt ile karıştırarak siyah lekelere uygulayabilirsiniz.
  • Turp suyu göz altı ve göz üstü morluk ve torbalarına iyi gelir. Kremlerle baş edemediğiniz morluklar için turpu rendeleyin, balla karıştırın. Bu karışımı morluklarınıza uygulayın.
  • Turp ciltteki yara izleri veya yüzdeki çiller için de idealdir. Bunları yok edici bir etkiye sahiptir.
  • Kalsiyum, potasyum ve demir kaynağı turp bol miktarda C vitamini içerir. Bu özellikleriyle turp ve turp suyu cildin güzelleşmesini sağlar.
  • Turp, yüzünüzdeki leke, siyah nokta, sivilceleri temizleyerek porselen gibi bir cilde sahip olmanıza yardımcı olur. Bunun için farklı maskeler kullanılabilir. 


Bu yazıyı paylaşabilirsiniz:

1 yorum:

Değerli misafirlerim yazılarımı paylaşarak daha fazla kişinin okumasını sağlayabilirsiniz.Yazdığım konular hakkında düşüncelerinizi lütfen yorum kısmında paylaşınız.
Sevgidojiyle kalın

Öne Çıkan Yayın

DefiLand

 🚨🚨🚨YATIRIM TAVSİTESİ DEĞİLDİR 🚨🚨🚨 İlk zamandan beri takip ettiğim ve elimde tuttuğum Defi Land oyun projesi hakkında şimdiye kadar ne...

SON YORUMLAR