Sevgidoji: Yoğurtla saç maskesi nasıl yapılır?

Yoğurtla saç maskesi nasıl yapılır?


Yoğurt pek de faydalı aslında. Her derde deva derler ya onlardan biri. Eğer altta ki maskeyi uygulayacak olursanız saçlarınız güçlenir. Varsa kepek probleminiz ortadan kalkar ayrıca yoğurt saçı nemlendirme özeliğine de sahiptir.Saç rengini de açtığını söyleyebilirim doğrusu. İçinde ki A , B12 , B16 , C ve D vitaminleri ile Protein,sodyum,karbonhidrat,magnezyum,kalsiyum,demir gibi minerallerden oluşan harika bir besin olduğundan gücüne inanırım kızlar. Kolay gelsin o zaman size. :)



Malzemeler

Yarım bardak yoğurt (daha az saç hacmi veya uzunluğuna bağlı olarak değiştirilebilir)1 çay kaşığı elma sirkesi1 çay kaşığı bal

Hazırlanışı ve uygulanışı

1.Yoğurt, elma sirkesi ve balı bir kabın içinde karıştırın.

2. Saç derisi, saç ucuna ve köklere yaptığınız karışımı uygulayın.

3. En az 15 dakika bekleyin ve sıcak su ile durulayın.

4.Yoğurt kokusundan hoşlanmıyorsanız organik meyveli bir şampuanla saçlarınızı yıkayın.

Yoğurt Maskesi Faydaları

Sivilce ve siyah noktalar için, solgun cilt için, kırışıklıklar için yoğurdun önerildiğini duymuş veya okumuşsunuzdur. Bunun nedeni yoğurdun cilt için faydalı vitamin ve mineraller bakımından zengin olmasının yanı sıra sivilceler, güneş ve diğer nedenlerden ötürü tahriş olan, kızaran cildi sakinleştirmesi.

Yoğurdun sivilceler için bir etkisi daha var. Anti bakteriyel özelliği olan yoğurt aynı zamanda içerdiği laktik asitle sivilcelere neden olan bakterilerin temizlenmesine yardımcı oluyor. Yani düzenli olarak yapacağınız yoğurt maskesiyle sivilce oluşumunu önemli oranda azaltabilirsiniz.

Yoğurdun içerdiği vitamin, mineral ve diğer bileşenlerin cilde faydaları şu şekilde.
B2 Vitamini: Cilt hücrelerinin yenilenmesine yardımcı olur. Cildi derinlemesine nemlendirerek aşırı kuruluk nedeniyle görülen pullanmayı giderir ve tahrişi alır. Yaşlanmanın cilt üzerindeki etkilerini hızlandıran serbest radikallere karşı koruma sağlar.

B12 Vitamini: Cildin daha pürüzsüz görünmesini sağlar. Güneş lekeleri ve sivilce izlerini hafifletir. Cilt tonunu geliştirir.

B5 Vitamini: Solgun ciltlere doğal bir parlaklık verir. Cilt beyazlatıcı özelliği vardır ve lekelerin giderilmesine yardımcı olur.

Kalsiyum: Cildi besler ve genel görünümünü geliştirir.

Laktik Asit: Serbest radikallere karşı cildi korur. Yaraların daha çabuk iyileşmesine yardımcı olur. Cildi besler ve derinlemesine nemlendirerek yumuşamasını sağlar.


Çinko: Yaşlanmanın cilt üzerindeki etkilerini yavaşlatır.

Bu yazıyı paylaşabilirsiniz:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Değerli misafirlerim yazılarımı paylaşarak daha fazla kişinin okumasını sağlayabilirsiniz.Yazdığım konular hakkında düşüncelerinizi lütfen yorum kısmında paylaşınız.
Sevgidojiyle kalın

Öne Çıkan Yayın

DefiLand

 🚨🚨🚨YATIRIM TAVSİTESİ DEĞİLDİR 🚨🚨🚨 İlk zamandan beri takip ettiğim ve elimde tuttuğum Defi Land oyun projesi hakkında şimdiye kadar ne...

SON YORUMLAR