Sevgidoji: Yumurta maskesi nasıl yapılır?

Yumurta maskesi nasıl yapılır?

  Yumurtadan bahsedelim kızlar.Ama fazla içeriğe girersem yaz yaz bitmez fazlası zehirdir biliyorsunuz.Yumurta içeriğinde ki E vitamini sayesinde UV ışınları gibi çevresel faktörlere karşı saçı korur.İçindeki D vitmani ise saçı güçlendirir ve saça parlaklık verir.Sarısında bulunan biotin minerali saç köklerinin yenilenmesini sağlar ve son olarak bitirmek istiyorum kepek problemine de yardımcı olur. Deneyin farklı görün diyorum.



Malzemeler

1 yumurta1 su bardağı süt1 limon2 yemek kaşığı zeytinyağı 
Hazırlanışı ve uygulanışı

1. Saç uzunluğuna bağlı olarak bir veya iki yumurta kullanın. Yumurtanın sarısını ve akını ayırın. Sarısını temiz, ayrı bir kaba alın.
2. 1 su bardağı sütü ve 2 yemek kaşığı zeytinyağını karıştırın ve yumurtaya ekleyip yeniden güzelce çırpın.

3. Limonu sıkın ve karışıma ekleyin. Limon saç derinizde ferahlatıcı bir his uyandıracaktır. İpucu: Yumurta çırpıcı ile daha kolay çırpabilirsiniz.

4. Saç köklerinize ve saç uçlarınıza güzelce masaj yaparak yedirin. Maskenin ulaşmadığı, temas etmediği yer kalmasın. En az 5 dakika bekleyin. Her yer yumurta içinde kalabilir. Bundan hoşlanmıyorsanız, tek kullanımlık plastik duş kapağı kullanın.

5. Ilık veya soğuk su ile durulayın. Yumurta parçalarından daha rahat kurtulup, saçlarınızı daha kolay arındırabilirsiniz. Saçlarınızı iyice duruladığınızdan emin olun.

6. Organik meyve şampuanı kullanarak son bir temizleme daha yapın.

Notlar
1) Yumurta akını iyi temizlemezseniz gözenekler tıkanabilir. Bu nedenle hangi maskeyi kullanırsanız kullanım maskeyi çıkarmak için yüzünüzü bol su ile yıkamalı ve maskenin tamamen çıktığından emin olmalısınız.
2) Yumurta alerjiniz varsa içinde yumurta akı veya sarısı bulunan maskeleri kullanmayın.
3) Maskeyi hazırladıktan sonra, yüzünüze sürmeden önce elinizin üst kısmında küçük bir alana uygulayın ve kurumasını bekleyin. Böylece cildinizin maskeye nasıl bir tepki verdiğini tüm yüzünüze sürmeden önce görebilirsiniz.
4) Yumurta akı ciltteki yağı aldığı için kuru ciltlere uygulandığında tahrişe ve maske sonrası kızarıklığa neden olabilir. Kuru ve hassas bir cildiniz varsa yumurta akı maskesini yüzünüzde uzun süre bekletmeyin ve maske sonrasında nemlendirici kullanmayı ihmal etmeyin. Ayrıca limon, portakal gibi ekstra kurutucu malzemeler eklemeyin.
5) Çiğ yumurta akı kurumaya başladıkça kötü kokar. Bu kokudan rahatsız oluyorsanız maskeyi hazırlarken birkaç damla lavanta yağı veya nane yağı ekleyebilirsiniz.
6) Sadece yumurta akı maskesiyle gözeneklerin temiz kalmasını sağlamak pek mümkün değil. Cildinizi temiz tutmak için sabah ve akşam yatmadan önce mutlaka yüzünüzü yıkayın. Kozmetık yüz yıkama jellerinden veya sabunlarından kullanmak istemiyorsanız 1 ölçek sirkeyi 3 ölçek suyla karıştırıp bu suyu yüz yıkama suyu olarak kullanabilirsiniz. Sirke ilk başta kötü kokar ama kurudukça kokusu gider.

7) Cildiniz çok yıprandıysa ve soluk görünüyorsa yumurta akı maskesini haftada bir kullanabilirsiniz. Ama sadece bu maskeyi kullanarak mucize beklemeyin. Beslenmenize de özen gösterin ve cilt sağlığı için önemli vitaminler olan A, C ve E vitaminleri bakımından zengin bir beslenme programı uygulayın. Cildi sadece dışardan nemlendirmek yeterli değil. Cildinizin hem nemli ve yumuşak olması için günde en az 8 büyük bardak su için. Kahveyi, paketlenmiş meyve sularını, şekerli içecekleri, atıştırmalıkları ve tatlıları olabildiğince azaltmaya çalışın
Bu yazıyı paylaşabilirsiniz:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Değerli misafirlerim yazılarımı paylaşarak daha fazla kişinin okumasını sağlayabilirsiniz.Yazdığım konular hakkında düşüncelerinizi lütfen yorum kısmında paylaşınız.
Sevgidojiyle kalın

Öne Çıkan Yayın

DefiLand

 🚨🚨🚨YATIRIM TAVSİTESİ DEĞİLDİR 🚨🚨🚨 İlk zamandan beri takip ettiğim ve elimde tuttuğum Defi Land oyun projesi hakkında şimdiye kadar ne...

SON YORUMLAR